1.5 Onderzoek: mederegistranten?

Zijn er andere bedrijven die dezelfde stof willen registreren? Dan bent u verplicht om samen te werken en zoveel mogelijk gegevens te delen over de samenstelling en eigenschappen van de stof. U moet ook een deel van de gegevens gezamenlijk registreren bij ECHA. Daarnaast dient u ook een eigen registratiedossier in. De samenwerking gebeurt in een SIEF.

Samenwerken in SIEF
SIEF staat voor: Substance Information Exchange Forum. Het is een platform waar u informatie over de stof uitwisselt met uw mederegistranten. Uiteindelijk doet u een gezamenlijke registratie van de stof.

U vindt het juiste SIEF als volgt:

  • Voordat u kunt registreren, vraagt u aan ECHA of er bedrijven zijn die deze stof al geregistreerd hebben, of die daarmee bezig zijn. Dit gaat via een ‘Inquiry dossier’ in REACH-IT.
  • ECHA geeft u de contactgegevens van bedrijven die bezig zijn met de registratie van deze stof, of die de stof al hebben geregistreerd. Samen met deze bedrijven vormt u een SIEF.
  • U neemt contact met hen op om afspraken te maken over de uitwisseling van informatie, en over het gezamenlijk indienen van het registratiedossier.
  • ECHA mailt u alle beschikbare onderzoeksgegevens die ouder zijn dan 12 jaar. U mag hiervan vrij gebruikmaken.

Let op! U mag de stof niet produceren of in de handel brengen voordat de registratieprocedure is afgerond!

Bent u gevestigd in het buitenland?
Dan kunt u een ‘enige vertegenwoordiger’ aanstellen die de communicatie met ECHA voor u regelt. Deze vertegenwoordiger zal ook de registratie van uw stof afwikkelen. De enige vertegenwoordiger moet zijn gevestigd in de EU. Het kan een natuurlijk persoon of een rechtspersoon zijn.

Hulpmiddelen
Beknopt richtsnoer Registratie