Nee, in principe dient een multi-constituent als geheel geregistreerd te worden en niet de afzonderlijke stoffen die het bevat. Echter, onder bepaalde voorwaarden met voldoende onderbouwing kan van deze regel worden afgeweken:
•    Er mag geen vermindering optreden in de hoeveelheid informatie die verstrekt moet worden.
•    Er moeten voldoende gegevens beschikbaar zijn die uitleggen waarom voor deze aanpak is gekozen. Belangrijk is dat deze aanpak niet leidt tot de noodzaak van aanvullend (proefdier)onderzoek.
•    Het registreren van individuele bestanddelen moet efficiënter zijn, bijvoorbeeld door het voorkomen van talrijke registraties van stoffen met dezelfde bestanddelen.
•    De informatie over de samenstelling van de individuele reactiemassa's moet bekend zijn.

Meer informatie over deze aanpak en de voorwaarden vindt u in paragraaf 4.2.2.4 van het Richtsnoer over de identificatie en naamgeving van stoffen in REACH en CLP.

Let op: Deze flexibiliteit mag niet misbruikt worden om de informatievereisten te omzeilen. Het is belangrijk om een zorgvuldige afweging te maken en daarbij ook de voorbeelden voor registratie, tonnage en informatieverplichting te raadplegen, vooral als uw bedrijf overweegt om individuele stoffen te registreren in plaats van de multi-constituent.